Popup-poesi på babydag i Söderkulla

BABYPOESI. På fredag ordnas det ett popup-evenemang med babytema på Söderkulla bibliotek. Babypoesi med utgångspunkt i boken Säg hej! står bland annat på programmet. Bild:

För den som inte visste det firas den årligen återkommande babydagen på fredag. Det uppmärksammas med ett popup-evenemang på biblioteket i Söderkulla.

Babydagens program i Söderkulla antar formen av en tvåspråkig babypoesistund där fokus ligger på boken Säg hej! av Annika Sandelin och Linda Bondestam. Texten på rim bjuder in babyn på ett interaktivt äventyr där Michelle Mattfolk fungerar som ledare.

"Säg hej till Robban Bobban Bro. Han har tappat bort sin sko. Kan du hjälpa honom att hitta den?" låter det till exempel – följt av färgsprakande och fantasifulla illustrationer. Det bjuds också på bokprat med babyböcker som tema samt en babykonstutställning.

Popup-poesidagen riktar sig i fösta hand till familjer med babyer i åldern 0–1 år. Ingen förhandsanmälan krävs och efter babypoesistunden dukas det fram mellanmål i aulan. ÖN

Söderkulla bibliotek den 28 september klockan 10-11.