Polishunden Täsmä ledde patrullen rätt – hittade stöldmisstänkt på Sibbotipp

BRA JOBBAT. Polishunden Täsmä nosade upp en stöldmisstänkt person som gömde sig en hög med elektronikbråte på soptippen på Skjutbanevägen i Sibbo. Bild: Polisen

Polisen larmades i natt till avstjälpningsplatsen på Skjutbanevägen i Sibbo där några personer rapporterades röra sig innanför det staketomgärdade området. Det krävdes en tränad nos för att hitta buset.

Det var under natten till torsdagen som några personer olovligt tagit sig in på soptippen på Skjutbanevägen i Sibbo. En väktare var först framme och slog larm. Sedan anlände en patrull från Polisinrättningen i Östra Nyland till och kunde gripa en person vid tippen.

Enligt väktaren hade flera personer rört sig inne på det stängda området, och polisen kopplade greppet direkt – det tog till fyrbent förstärkning i form av polishunden Täsmä.

Kommissarie Björn Näse bekräftar att man utförde närsök med polishund, och det blev napp i en hög med elektronikbråte. Täsmä nosade upp personen som gömde sig bland skrotet och även den personen greps.

Fallet undersöks som försök till stöld.

Mer läsning