Polisen stoppade rattfyllerist med spikmatta – körde i diket

Den flyende föraren skadades i avkörningen. Bild: Arkiv/Kristoffer Åberg

En rattfull förare försökte köra undan polisen på Emsalö på tisdagen.

En biljakt slutade med en avkörning på Emsalö på tisdagen, den 27 april. Flera medier skriver om händelsen som fick sin början när polisen skulle stanna fordonet. Föraren, en man, valde att fly, vilket ledde till en biljakt i mycket höga hastigheter. Bland annat skriver Yle Östnyland om hastigheter på över 100 km/h, delvis på fel sida av den smala Emsalövägen.

– Personen körde fort och delvis i den motkommande trafikens körfält. Eftersom situationen var farlig och personen vägrade stanna på polisens begäran användes en spikmatta, säger Leif Malmberg, till Yle.

Färden fortsatte på tomma däck efter spikmattan, tills bilen åkte i diket. Till Uusimaa uppger Malmberg att föraren skadades i avkörningen och fördes till sjukhuset för vård.

– Det är oklart hur skadad föraren är, sade Malmberg till Uusimaa på onsdagen.

Malmberg uppger till ÖN att flera patruller deltog i jakten som fick sin början på annat håll – platsen är inte känd i skrivande stund – och att man riktade några enheter till Emsalövägen när det började klarna vart den flyende föraren var på väg.

– Man brukar göra på det viset. Ibland är det lättare, ibland svårare att gissa vart jakten går. Nu kunde man vänta på honom på Emsalövägen och sätta ut spikmattan.

Föraren misstänks för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.