Polisen: Sibbomördaren agerade ensam

BROTT. Polisen tror sig ha hittat gärningsmannen. En man i femtioårsåldern mördades i Sibbo förra veckans måndag. Bild: Östnyland/Jon Nyqvist

Polisen bekräftar för såväl Mtv som Ilta Sanomat att den man som dog i samband med ett gripande i Helsingfors på torsdagskvällen var den huvudmisstänkta i Sibbomordet. Förundersökningsledaren uppger för ÖN att mördaren agerade ensam.

Det var på torsdagen som polisen skulle gripa en man med anledning av mordet som inträffade i Sibbo förra veckans måndag. Mannen sköt några skott genom dörren när polisen dök upp, och när de väl tog sig in i lägenheten var mannen död.

Förundersökningsledare Mikko Minkkinen uppger för Mtv att den döda mannen är den huvudmisstänkta i fallet. När ÖN ringer upp på fredagsförmiddagen säger Minkkinen att mannen, som är i 30-40-årsåldern, sköt sig själv och att han sannolikt agerade ensam i samband med mordet i Sibbo.

– Vi utför förhör i dag, men det verkar allt tydligare att han har agerat som en ensam aktör. Mycket klarnade under torsdagen, vi vet nu motivet och hur planerat dådet var. Jag kan inte säga mera om det i nuläget.

Han säger att man kom mannen på spåren bland annat via ögonvittnesskildringar, övervakningskameror, utredningar kring olika individers personhistoria och andra utredningstekniska spår.

– Vi utförde också hemliga tvångsmetoder.

Polisen grep ett antal personer på torsdagskvällen, och man förhör personerna i dag, fredag. Minkkinen vill inte säga hur många personer man gripit, men uppger att ingen är häktad.

Mer läsning