Polisen har gripit en med anledning av händelserna vid Pääskytien koulu

LUGNT. Situationen var lugn när ÖN åkte till skolan omkring klockan 11. Bild: Max Nyberg

En person är gripen, meddelar polisen via Twitter. Staden uppger för sin del att man erbjuder samtalshjälp dygnet runt.

Lite efter klockan 13 uppger Östra Nylands polisinrättning i en tweet att man gripit en person som misstänkt för misshandeln på skolgården vid Pääskytien koulu, där skolans rektor blev slagen i ansiktet. De tillägger att man ännu reder ut den tidigare misshandeln, alltså mot en elev som var på väg till skolan.

Kommissarie Tomi Salosyrjä, allmän ledare på polisens ledningscentral, uppger att man nu försöker få säkra uppgifter om huruvida det handlar om en eller två gärningsmän.

– Det är under utredning. Vi måste försäkra oss om det ena eller det andra.

I skrivande stund är det också oklart vad som ligger i bakgrunden, eller om det finns något eventuellt motiv.

– Polisen har ännu inte talat med den gripna mannen. Det borde klarna i samband med förundersökningen. Fallet utreds nu som misshandel, men eventuella andra brottsrubriceringar klarnar senare. Vi vet inte heller om till exempel narkotika är inblandat.

Staden har också reagerat med anledning av dådet. På grund av incidenten erbjuder Östra Nylands socialjour samtalshjälp dygnet runt på numret 040-517 4194. Det finns också information om hantering av upprörande händelser på socialjourens webbsida: www.borga.fi/ostra-nylands-socialjour.

Mer läsning