Polisen grep 80-årig narkotikapåverkad rattfyllerist

Veckoslutet förde med sig ett par narkotikapåverkade förare i Borgå. Den ena var 80 år gammal, den andra mycket bekant för polisen.

En polispatrull stannade en bil på Alkrogvägen i Borgå i samband med trafikövervakning omkring klockan 11 på lördagen. Bakom ratten i en av bilarna som stannades satte en 80-årig man. Det visade sig att han druckit alkohol, och att han dessutom använt någon form av narkotika. Han misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och för att ha kört utan giltigt körkort.

Senare samma dag, omkring 17.45, stannade en patrull en bil som visade sig innehålla en av polisens gamla bekanta. Den 30-åriga mannen har blivit fast för att köra utan körkort elva gånger på ett år. Av dessa har han varit narkotikapåverkad nio gånger. Den här gången stannade polisen honom på Adlercreutzgatan när han satt bakom ratten i en personbil. Alkometern visade noll, men snabbtestet för narkotika gav utslag för amfetamin. I bilen hittade man verktyg för bruk av narkotika och rester av narkotika. Föraren greps.

Mer läsning