Peter Sandström gäst i Aulaklubben

PRISAD. Peter Sandström fick för en dryg vecka sedan ta emot Runebergspriset i litteratur för romanen Laudatur. På onsdag är han gäst i Aulaklubben i Söderkulla. Bild: Kristoffer Åberg

Mångfaldigt prisbelönta författaren Peter Sandström är på onsdag gäst i Aulaklubben i Söderkulla bibliotek.

Författaren Peter Sandström har haft en priskantad start på året. På Runebergsdagen förra veckan fick han Runebergspriset i litteratur för romanen Laudatur och samma kväll fick han ett pris på 10 000 euro av Svenska litteratursällskapet för boken. Nämnas kan att romanen dessutom var nominerad för Finlandiapriset i litteratur 2016.

Som författare rör sig Peter Sandström i realistiska miljöer och pendlar ofta mellan sextio- och sjuttiotalets Finland och nutiden. I berättelsernas fokus ligger ofta relationer eller bristen på relationer mellan kvinnor och män, mellan föräldrar och barn eller mellan syskon.

För en dryg vecka sedan gjorde Åbobon Sandström alltså Borgå, och på onsdag är det dags för Sibbo. Sandström gästar Aulaklubben i Söderkulla bibliotek där han intervjuas av journalisten Micaela Röman. Det är fritt inträde till tillfället som arrangeras av Sibbo bibliotek.

Peter Sandström i Aulaklubben i Söderkulla bibliotek, onsdagen den 15.2 kl. 18.

Mer läsning