Person som jobbat i Strömborgska skolan kan vara coronasmittad

RISKZON. Coronsamitta har konstaterats hos en familjemedlem till en person som deltagit i närundervisningen i Strömborgska skolan. De personer som utsatts för smittan är försatta i hemkarantän i två veckor. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

En person som deltagit i närundervisningen i Strömborgska skolan har utsatts för coronasmitta meddelar Borgå stad. Inom de närmaste dagarna blir det klart om hen har coronaviruset eller inte.

Coronsamitta har konstaterats hos en familjemedlem till en person som deltagit i närundervisningen i Strömborgska skolan i Borgå. Den utsatta personen har arbetat i en grupp med nio barn och tre vuxna. Gruppen har arbetat i en egen våning och ätit sist i matsalen, som har städats och desinficerats regelbundet i slutet av dagen.

Alla som hör till gruppen har informerats om situationen, och de personer som utsatts för smittan har satts i hemkarantän i två veckor. Tills vidare har ingen i skolan alltså konstaterats vara coronasmittad. I skolan förbereder man sig ändå på att resultatet kan vara positivt.

Bland de utsatta finns alltså en person som har deltagit i närundervisningen i Strömborgska skolan och personen är i hemkarantän. Personen har coronatestats och testresultatet blir färdigt inom de närmaste dagarna. Staden informerar om resultatet genast när det är klart.

Ända sedan coronaepidemins början har man i Strömborgska skolan agerat enligt myndigheternas anvisningar, sörjt för en noggrann hand- och hostningshygien, rengjort ytor och hållit säkerhetsavstånd. Anvisningarna följs fortfarande noggrant.

Mer läsning