Per Gessle gav ut livealbum från Borgå

BRA STÄMNING. Per Gessle avslutade sommarens turné på Popkalaset i Borgå och nu kan hans fans njuta av livealbumet En vacker kväll som i sin helhet är inspelat på konserten vid Gamla järnvägsstationen.Bild: Janne Ekman

Med livealbumet En vacker kväll tar Per Gessle sina fans tillbaka till augusti och Gamla järnvägsstationen i Borgå, där plattan i sin helhet är inspelad.

Albumet En vacker kväll är med andra inspelat den 26 augusti i Borgå och i webbpublikationen The Daily Roxette kan man ta del av orsaken.

– Bandet är så otroligt sammansvetsat mot slutet av en turné, säger Per Gessle och beskriver skivan som "arvet efter en väldigt lyckad sommarturné".

Ursprungligen var det meningen att ge liveskivan enbart på vinyl och inte heller släppa albumet via digitala strömningstjänster. I slutänden blev resultatet ändå en CD-skiva med tretton låtar där alla de snabbare spåren lyser med sin frånvaro. Gessle själv säger att det inte behövs flera liveversioner av klassiker som Sommartider eller Gå & fiska– "dem ska man uppleva live" – och det är alltså orsaken till det lågmälda soundet.

För den som inte får sitt lystmäte stillat enbart av Per Gessles livealbum finns det hopp: inom kort utkommer även En vacker bok som handlar om fjolårets soloturné där Per Gessle turnerade solo och för första gången spelade låtar också från karriärerna med Gyllene tider och Roxette.