Övergiven snöskoter ledde till stort pådrag i Sibbo

En ensam snöskoter ett stycke från stranden ledde till storpådrag utanför Storören. Det visade sig vara falskt alarm. Bildens snöskoter har ingenting med det inträffade att göra. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Brandkåren och sjöbevakningen ryckte ut till Storören i Sibbo på onsdagskvällen efter att någon upptäckt en övergiven snöskoter ute på isen. Det visade sig vara falskt alarm.

Pådraget var stort i Sibbo strand på onsdagskvällen efter att en ensam snöskoter påträffats på isen, cirka 15–20 meter från stranden.

Misstanken fanns att någon hade gått genom isen och flera enheter från räddningsverket i Helsingfors och i Kervo, bland annat en specialenhet för en inledande dykningsinsats, ryckte ut till Storören.

Insatsstyrkan omfattade också en gränsbevakningshelikopter.

– Vi undersökte området och hittade inte någon vak eller isränna, säger sjöräddningschef Pekka Lehtonen på Helsingfors sjöräddningscentral.

Efterforskningarna vid Sibbo strand lades ner efter att räddningspersonal fick kännedom om att snöskoter stått på samma ställe på isen sedan mitt på dagen på onsdagen.

– Snöskotern hade inga registreringsskyltar och ägaren är okänd, säger Lehtonen och passar på att varna för svaga och förrädiska isar.

Larmet gick strax efter klockan 19 onsdag kväll.