Över 1 300 skrivit på centrumadress

FÖRSTÖR INTE ÅMILJÖN. Långt över 1 000 har skrivit på protesten mot det planerade hybridbygget vid Konstfabriken. Bild: Kristoffer Åberg

Över 1 300 ortsbor har skrivit på protestadressen mot Citymarket- och hotellbygget på västra åstranden. Namninsamlingen fortsätter till den 9 januari på adressit.com.

Nätadressen hade på onsdag eftermiddag undertecknats av 1 154 privatpersoner. Det inledande medborgaruppropet har 72 namnteckningar. De adresser, som finns på stadsbiblioteket och Grand har tiotals namn.

De som undertecknat nätadressen har bifogat rikligt med skriftliga kommentarer. De går att läsa på adressen: http://www.adressit.com/porvoon_keskustan_ja_jokilaakson_tuhoaminen_pitaa_estaa

Den medborgargrupp som startat namninsamlingen anser att Borgå hotas av en kanske alla tiders stadsplaneringskatastrof. Staden stöder för tillfället den plan för ett massivt byggnadskomplex som byggbolaget Hartela och affärskedjan Kesko vill placera i närheten av Konstfabriken i den värdefullaste åmiljön. ÖN.

Mer läsning