Östnyländska ungdomar skidade fint i FM

NÖJDA KILLAR. Benjamin Holmgren tv. och Jonas Nordström efter söndagens jaktstart vid ungdoms-FM i Puijo. Bild: Kim Nordström

Ungdomsskid-FM avgjordes i Puijoterrängen i Kuopio under veckoslutet. Hela den finländska landseliten mellan 17-23 år fanns på plats, och även Sibbo-Vargarna och Akilles var representerade.

Sibbo Vargarna knep under veckoslutet totalt tre toptioplaceringar.

På fredagen knep SV:s Ike Melinits en sjunde plats i sprinten för 18-åringarna. Prestationen var tuff med tanke på att Ike ännu normalt tävlingar i 16-åringarnas klass.

Under lördagen tävlade herrklasserna i traditionell stil på 10 km. Sibbovargen Jonas Nordström gjorde ett av vinterns bästa lopp och slutade som tionde man i den tuffa ungdomsklassen under 23 år.

Jonas Nordström lyckades förbättra lördagens placering med två steg och steg till 8:e plats. Klubbkompisen Benjamin Holmgren gjorde likaså ett av sina bästa lopp i karriären på lördagen och slutade på en fin 27:e placering. Under söndagens jaktstart föll placeringen litet och i mål skidade han som 36 man. If Minkens Remi Lindholm slutade som på 31:e plats på lördagen och 19:e på söndagen.

Ike Melnits skidade på lördagen i pojkarnas 17-års klass och gjorde det med stil. Även han knep en tionde placering efter ett starkt lopp.

Akilles Rebecca Lönnqvist på 12:e plats

Rebecca Lönnqvist i D18 svarade för den bästa prestationen av Akillesåkarna i helgens FM-tävlingar i Kuopio. På fredagens sprintlopp var var Rebecca 21:a i tidskörningen och gick vidare till heaten men där blev det stopp och slutplaceringen blev 22:a plats.

På lördagens klassiska lopp slutade Rebecca på en fin 16:e plats och på söndagens lopp med fri teknik som skidades som jaktstart utifrån lördagens placering stannade till slut på 12:e plats, vilket är Rebeccas bästa prestation i FM-sammanhang. Rebeccas gjorde ett strålande lopp på söndagen då tiden på den fria distansen berättigade till den åttonde snabbaste tiden.