Östafrikansk dag på stadsbiblioteket

DANS OCH SÅNG. Kenyanen Laban Asila är en av dem som sprider afrikansk stämning på stadsbiblioteket i samband med den östafrikanska dagen den 22 april. Bild: Kristoffer Åberg

. Det samlingsnamnet på den östafrikanska kulturdagen som ordnas stadsbiblioteket i Borgå lördagen den 22 april.

Programmet riktar sig till intresserade i olika åldrar och bibliotekets bokgränd fylls av fläktar från Afrika. Dagen inleds klockan 10.30 med en en timme lång flätningsverkstad. Ta med dig en kompis eller ditt barn och lär dig att göra prydliga afrikanska flätor tillsammans med sudanesiskorna Sara och Fatma. Programmet fortsätter klockan 11.30 med en smyckeverkstad och hennatatueringar. Den som vill får göra ett armband i afrikansk stil eller få en hennadekoration målad på huden.

Därefter kan man bekanta sig med afrikanska rytmer tillsammans med Laban Asila som leder en kenyansk dansverkstad. Observera att verkstaden inleds redan tidigare i veckan, de sammanlagt tre avgiftsfria lektionerna, som går på engelska, ordnas ti 18.4, to 20.4 kl. 17 och då lö 22.4 kl. 12.30. Kursen kräver förhandsanmälan, kontakta marika.sykko@borga.fi.

Sagofarbrorn, före detta löparen Wilson Kirva står i tur klockan 13 då han leder en finskspråkig sagostund för barn. Därefter fortsätter Laban Asila underhålla och från och med klockan 14 bjuder han på musik och dans bland annat med sångaren och låtskrivaren Sarah Achieng.

Butiken Afrikka-Aasia bjuder på smått och gott att äta och dricka i samband med evenemanget. Dessutom ordnas biblioteket utställningar med Afrikatema hela veckan.

Samarbetspartner i projektet är Röda Korsets Borgåavdelning, Multicultural Association of Porvoo, Borgå stads invandrartjänster samt yrkeshögskolan Haaga-Helia.

Borgå stadsbibliotek lördagen den 22 april kl. 10–15.Borgå stadsbibliotek lördagen den 22 april kl. 10–15.

Mer läsning