Önskemål om Konstfabriken

KONSTFABRIKEN. Arkivbild. Bild: Kristoffer Åberg

350 Borgåbor har svarat på en mobilenkät om vad Konstfabriken kunde vara i framtiden.

Via Team Borgå-applikationen har 350 Borgåbor meddelat att de besöker Konstfabriken vid biobesök, shopping eller konserter. Hälften av de svarande besöker Konstfabriken en eller två gånger i månaden.

De tio mest önskade artisterna på Konstfabrikens scen är Juha Tapio, Chisu, Eppu Normaali, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Kaija Koo, Haloo Helsinki, Elastinen, Atomirotta och Paula Vesala.

En av de här tio i topp kommer att besöka Konstfabriken ännu i år, nämligen Atomirotta.

– Också Von Hertzen Brothers och Sanni ska uppträda på Konstfabriken. De nämndes också i enkäten, säger Borgå stads kulturproducent Katarina Broas.

Många önskemål

Mest önskade de svarande mera klädaffärer, elektronik- och heminredningsaffärer samt mat- och skobutiker i butiksgränden. Dessutom önskades fler kaféer, en bankautomat, snabbmatställen, gym, kiosk och pub.

– Jag har en glädjenyhet för alla hamburgar- och smoothieälskare eftersom Bondai Bar öppnar på Konstfabriken under vårens lopp, berättar Event Factorys verkställande direktör Susanne Dahlqvist.

Konstfabrikens allmänna toaletter kunde man allra bäst göra trevligare med hjälp av färg och ljud. Det viktigaste är ändå att de är rena. Så tyckte största delen av borgåborna som svarade på enkäten. Dessutom önskade man information om kommande evenemang i wc utrymmena.

– Vi kommer att skaffa affischramar som sätts upp på insidan av dörren till varje enskild wc, där kommer sedan att finnas information om Konstfabrikens framtida evenemang informerar Dahlqvist.

Aalto –universitetet gör på uppdrag av Borgå stad en undersökning om Konstfabrikens regionala ekonomiska effekter. Team Borgå enkäten fungerar som bakgrundsmaterial i undersökningen. ÖN