Olli Lappalainen sluter sig till Akilles Bandys led

Akilles Bandys lagbygge fortsätter planenligt, när målvakten Olli Lappalainen ansluter sig till truppen med ett 1+1 årigt kontrakt.

Olli Lappalainen är en 29-årig målvakt med bandyfostran i OPS, men som spelat största delen av sin ligakarriär i OLS. Lappalainen motade bollarna i bandyfinalen 2015 när OLS blev finska mästare. Lappalainen flyttar till Borgå i början av augusti.

Akilles långvariga förstamålvakt Magnus Gustafsson fortsätter i laget med målvaktsträningen som huvuduppgift. Till uppdraget hör att utforma och genomföra träningarna för föreningens unga målvakter både under sommaren och vintern, samt även svara för representationslagets målvaktsträningar. Föreningens unga målvakt Isak Skog som förra säsongen gjorde sitt genombrott i bandyligan och Lappalainen torde bära huvudansvaret i bandyligan nästa säsong, men vid behov är Gustafsson också redo att ställa sig mellan stolparna. Förutom målvaktskontrakten har även erfarna anfallaren Andreas Flinck beslutat sig fortsätta karriären i Akilles led.

Akilles Bandys huvudtränare Tomi Gröhn är mycket nöjd med de kontrakt som nu slutits.

– Det är mycket glädjande att få en förstärkning på målvaktsfronten och framför allt att kunna utveckla representationslagets och hela föreningens målvaktsträning. Förutom ligalagets målvakter kommer åtminstone de lovande juniormålvakterna Atte Sonntag och Joel Niittyvuopio att träna under målvaktstränarens vägledning, säger Gröhn.

Akilles Bandy har som mål att under de kommande veckorna publicera fler nyheter gällande kompletteringen av nästa säsongs lag. Målsättningen är att få truppen slutligen formad redan under försommaren.