Oktobertian är här igen

FJOLÅRSSEGRARE. Ville Heikkilä lämnade nästan omgående konkurrenterna bakom sig i Oktobertian modell 2015. Damklassens segrare Sara Kuivisto löpte med nummer 108. Bild: Andreas Sjöblom

Söndagen den 2 oktober, i sedvanlig stil den första söndagen i oktober, är det igen dags för populära Oktobertian i Tolkis.

Starten för konditionsklasserna utan tidtagning sker kl.10-12 medan deltagarna i tävlingsklasserna skjuts i väg prick kl.12.

Det populära motionsloppet, som i fjol lockade 382 deltagare (312 i motionsklass och 70 i tävlingsklass), lockar även i år med ett fint prisbord.

– Huvudpriset i lotteriet som ordnas bland samtliga deltagare i motionsklass är en sittgräsklippare, berättar Finn Andersson från arrangerande Tolkis Hercules.

I fjol gick segern i loppet till Ville Heikkilä från Lammin Säkiä som avverkade den 10 kilometer långa rutten på tiden 30.40. På damsidan gick segern till Porvoon Urheilijats landslagslöpare Sara Kuivisto.

Hoppborg för barnen

Oktobertians tävlingscentral ligger i sedvanlig stil vid allaktivitetshuset i Tolkis. Tävlingsklasserna i loppet är herrar, damer, ungdomar under 20 år, D40, H35, H45, H50, H55 samt konditionsklass.

Deltagaravgiften är 10 euro/person i samtliga klasser och berättigar förutom ett deltagande i lotteriet till minnesmedalj och saft.

– Jag vill ännu inflika att man nu för tiden också kan betala sin deltagaravgift med Smartums motionssedlar, berättar Finn Andersson.

Nämnas kan att det i år finns ett hoppborg för barn på start- och målområdet.