Oktober är Sagoktober på Lilla Villan

SAGOLIK. Musikteater Kapsäkki ger familjeoperan Mestän Henki på Lilla Villan i Sibbo där oktober månad är omdöpt till "sagoktober". Bild:

I oktober fylls Lilla Villan i Sibbo av sagor för oktober kallas från och med nu "sagoktober".

Den nationella sagodagen och sagoveckan firas i oktober och kulturhuset Lilla Villan ordar också i år en temadag med sagor. Sagosöndag blir det på Lilla Villan den 16 oktober klockan 10–15 med fritt inträde. Förutom att delta i verkstäder, lyssna på sagor, pyssla och mysa kan man också njuta av två gästspel. Dockteater Ofelia ger babyteaterföreställningen Bollen med Pipu, en liten, röd boll, som inte studsar, utan vill gå på sitt eget sätt medan Musikteater Kapsäkki sätter upp en opera för hela familjen, Metsän henki. I den beger sig Tuomas Sinirinta från Lappland till Peru för att ta reda på vad som hänt med hans vän papegojan Brunilda Lori som inte längre svarar i telefon.

Konstnären i oktober är barnboksförfattaren och illustratören Petra Heikkilä. Utställningen presenterar hennes barnboksillustrationer och i samband med utställningen ordnas också verkstäder för daghemsgrupper där de får träffa konstnären. ÖN

Fakta

Sagosöndag

På Lilla Villan den 16.10 klockan 10-15.

Klockan 11. Babyteater Bollen (boka plats i förväg).

Klockan 13. Metsän Henki, opera för hela familjen

Fritt inträde.