Offren i Levi-branden var minderåriga barn från Pyttis – i kväll ordnas en minnesstund i Pyttis kyrka

Tragedin slog till i den lilla östnyländska kommunen när det i helgen kom fram att tre minderåriga från samma Pyttisfamilj föll offer för fredagens eldsvåda i Levi i Kittilä. I kväll ordnas en minnesstund i Pyttis kyrka.

Branden ägde rum tidigt på fredagsmorgonen i en timmerstuga på skidorten Levi. Stugan hade två våningar och var uthyrd till en familj. De tre omkomna sov på övre våningen och på nedre våningen sov ytterligare en minderårig som vaknade till brandvarnaren och hann ta sig ut ur den brinnande stugan.

Enligt Yle fanns inga vuxna i stugan vid tidpunkten för branden.

De tre omkomna gick i Huutjärven koulu i Pyttis, och på måndagen vajade flaggan på halv stång utanför skolhuset. Kymen Sanomat skriver att de anhöriga godkänt sorgflaggningen. Skolan och församlingen i Pyttis fanns på måndagen på plats för att erbjuda krishjälp till skolans elever. Ungdomsarbetare fanns också på plats och i kväll klockan 18 ordnas en minnesstund i Pyttis kyrka.

– En tragedi av det här slaget berör alla kommuninvånare, säger Pyttis kommundirektör Jouni Eho till Kymen Sanomat och sänder sitt varmaste deltagande till offrens anhöriga och andra närstående.

Olycksutredningscentralen har inlett en undersökning om orsakerna till branden. I första hand kommer man att fokusera på att undersöka olycksplatsen och höra vittnen.

Branden i Levi är en av de värsta som inträffat under de senaste åren sett till antalet dödsoffer.

Mer läsning