Ödesmatch väntar Lovisa Tor

ÖDESMATCH. Joni Niiranen, Jimmy Sved och storspelande målvakten Niko Nordström spelar en ödesmatch i kväll.Bild: Benny Liljendahl

Efter två bortasegrar i kvartsfinalserien mellan Lovisa Tor och SB Vaasa är allt bäddat för en riktig godbit i Lovisa Idrottshall på tisdag då lagen ryker samman i en avgörande match tre.

På tisdag blir det klart vilka två lag som gör M-Team och Karhut sällskap i semifinalskedet i innebandyns division 1. I Lovisa drabbar Tor och SB Vaasa samman efter att bägge lag lyckats röva segern i sin motståndares hemmahall.

SB Vaasa var klart bättre i den första slutspelsmatchen. Segersiffrorna på lördagen skrevs 4–9 (0–2, 2–4, 2–3).

I den första perioden hade Tor massor av målchanser, ett stolpskott och ett underkänt mål. SB Vaasa höll också ett högt tempo, lagets skott var skarpa och hittade också rätt adress. Tor gjorde sitt bästa i tredje perioden, men att resa sig från 2–6 underläge var svårt.

– SB Vaasa var i dag det klart bättre laget. Spelar man med handbromsen på går det så här. I de här slutspelen får man förlora en match, så vi vinner i morgon och även hemma på tisdag, sade Tors Peik Salminen efter den första matchen.

Och hittills har Salminens plan hållit. Tor knep segern på söndag i Vasa med siffrorna 4–1 (1–0, 0–1, 3–0) tack vare en strong avslutning. Tio minuter före slutsummern stod matchen 1–1 men då reste sig Tor. Iiro Liede satte 2–1 och Nicolas Malmberg samt Jesse Tolvanen spädde på med var sin fullträff i sista minuten då Vasalaget jagade Tor utan målvakt.

Den avgörande tredje matchen spelas på tisdag med start klockan 19 i Lovisa Idrottshall.