Nytt företag vill etablera sig i Bastukärr – priset på tomten kan bli drygt 660 000 euro

BAKGAFFELLIFT. Företaget som representerar Dhollandias bakgavelliftar i Finland vill bygga lokaler för reparationer, lager och kontor i Bastukärr. Bild: Wikipedia

Dhollandia Finland som importerar, marknadsför och ansvarar för servicen av Dhollandias bakgavelliftar i Finland vill köpa en tomt på nästan femtontusen kvadratmeter i Bastukärr i Sibbo. Markanvändningssektionen tar upp ärendet på måndag.

Tomten ligger på ett område som reserverats för industri- och lagerfastigheter och byggnadsrätten uppgår till närmare 7 400 våningskvadratmeter. På tomten ska Sibbo Energi också bygga en transformatorstation.

Dhollandia Finland vill bygga lokaler för reparationer, lager och kontor på tomten vars värde uppskattades till 665 640 euro i en kartläggning som genomfördes av företaget Catella Property år 2017.

Enligt beslutsförslaget som markanvändningssektionen tar ställning till på måndag föreslår sektionen för kommunstyrelsen att den outbrutna tomten på sammanlagt 14 792 kvadratmeter säljs till Dhollandia Finland eller till ett nytt bolag som grundas för att ha hand om verksamheten. Köparen ansvarar för styckningskostnaderna.

Köpebrevet måste undertecknas och köpesumman betalas senast i slutet av oktober i år.

Mer läsning