Nytt filmäventyr med Ada och Glada

INSPELNING. Regissören Saara Cantell och Aava Merikanto (Onneli, Glada) i aktion under inspelningarna av Adas och Gladas vinter i Lovisa. I sommar fortsätter filmarbetet i staden med uppföljaren Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen. Bild: Kristoffer Åberg

De populära filmerna om Ada och Glada får en fortsättning. På sensommaren ska den tredje filmen i serien, Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen, spelas in i Lovisa

Barnboksförfattaren Marjatta Kurenniemis förtjusande flickor Onneli ja Anneli, eller Ada och Glada som de heter på svenska, beger sig ut på nya äventyr på filmduken. Regissören Saara Cantell och manusskribenten Sami Keski-Vähälä återvänder till fiktiva Rosengränd och till inspelningsplatsen i Lovisa med uppföljaren Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen (Ada och Glada och den mystiska främlingen) som baserar sig på Kurenniemis bok Onneli, Anneli ja orpolapset.

Den här gången öppnas ett nytt barnhem i närheten av Adas och Gladas hus på Rosengränd och barnhemsrymlingen Pekki bosätter sig i flickornas strandkoja. Till storyn hör en sträng barnhemsföreståndare som gör livet surt för barnen, och det leder till att Ada, Glada och Pekki grundar en tjuvliga med uppgift att göra barnhemmet till en glad plats igen. Familjen Tummetott, bekant från den senaste filmen, och de andra boende på Rosengränd kommer också till undsättning.

Inspelningarna körs i gång sensommaren 2016 och filmen Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen har premiär vårvintern 2017. Den är en fristående fortsättning på de tidigare filmerna Onneli ja Anneli (2014) och Onnelin ja Annelin talvi (2015) som har gjort succé på vita duken och samlat över 400 000 tittare.

Filmen produceras av Zodiak Finland. ÖN