Nyke-klubben intar Gamla 123

INDIEROCK. Litku Klemettis stjärna är i stigande och på fredag uppträder hon på Gamla 123 i Borgå. Bild: Aleksi Muhonen

Den inhemska indierockstjärnan Litku Klemetti är gäst i fredagens Nyke-klubi som hålls på Gamla 123 i Borgå. Uppträder gör också Ellenin valokuva med idel lokala förmågor i banduppsättningen.

Litku Klemetti är den Kuhmobaserade låtskrivaren som för ett år sedan skrällde till och blev bekant för den breda allmänheten. 2017 släppte hon plattan Juna Kainuuseen och i april i år kom det drömska albumet Taika tapahtuu. Följande platta, som går under namnet Reformi, är redan under arbete och vill det sig väl får publiken på Gamla 123 i Borgå höra någon opublicerad låt.

Litku Klemetti uppträder med sitt band Tuntematon numero och tillsammans rör de sig i indierockens värld som är full av spontanitet, drömmar och en ständigt närvarande känsla av något spännande kan hända innan 2010-talet är till ände.

Konsertkvällen på Gamla 123 inleds med gruppen Ellenin valokuva som spelar jazzande och popiga låtar på finska. I gruppen hittar man en rad lokala musiker som Ossi Saarikko, Emilia Takayama, Aarne Toivonen och Robert Rantalainen. Till bandet hör också Satu Seikku.

Biljetterna till konserten på fredag den 9 november på Gamla 123, Brunnsgatan 37 B, kostar 18 euro (+2 euro garderobsavgift) och fås vid dörren. Ingång och servering i Aatos Café, dörrarna öppnar klockan 20.30 För mera information kontakt föreningen för ny musik i Borgå, Nyke, på nyke.porvoo@gmail.com.