Nyförvärv och en trotjänare som fortsätter – Akilles bandylag tar form

Jari Hyttinen har lyckats säkra två namn till när det gäller Akilles uppsättning för nästa säsong. Bild: Arkiv

Akilles Bandy har tecknat kontrakt med Richard Laibert, som har sina bandyrötter i Veiterä.

Richard Laibert är en 30-årig försvarsspelare, som har erfarenhet från bandyligan i mer än tio säsonger från såväl Veiterä som HIFK. Dessutom har han spelat två säsonger i Allsvenskan för Blåsut BK från Vänersborg. Enligt ett pressmeddelande från Akilles Bandy är Laibert är en mångsidig lagspelare med en bra attityd, som säkert passar bra in i Akilles lag.

Akillesfostrade Joakim Nordström 35, har också beslutat att fortsätta sin karriär. Även han är en mångsidig och erfaren spelare, som förra säsongen hade en mycket viktig roll på mittfältet framför försvarslinjen.

Som det mest positiva under vårens träning skulle jag vilja lyfta upp de egna unga spelarnas goda inställning till träningarna.

Akilles huvudtränare Jari Hyttinen är mycket nöjd med att de här spelarna kommer med i laget.

– Båda kan spela på flera olika positioner och är därför viktiga spelare för laget. Joakim spelade en mycket bra säsong förra året och Richard känner jag väl från min tid som tränare i Helsingfors IFK. Richard är sportig, pålitlig och mångsidig lagspelare, som tränar engagerat, säger Hyttinen i pressmeddelandet.

Enligt Hyttinen har lagets sommarträning gått planenligt.

– Laget fortsätter träna och vi höjer intensiteten lite i taget. Som det mest positiva under vårens träning skulle jag vilja lyfta upp de egna unga spelarnas goda inställning till träningarna. Det känns bra att fortsätta härifrån mot en mera upptrappad isträning. Tyvärr har laget också haft motgångar i form av Akseli Laakkonens knäskada. Knäet har opererats men nu väntar en längre rehabiliteringsperiod.

Akilles har för närvarande avtal med tre målvakter och 17 utespelare. Den slutliga ligatruppen kommer att vara 3 målvakter och 20–22 spelare. Av förra säsongens spelare har Juuso Johansson ännu inte beslutat om sin medverkan, men beslutet väntas före midsommar. Målet är att lyfta upp 3-5 egna aktiva och potentiella unga till den slutliga ligatruppen.