Nya vindar blåser inom PSS – Jenna Perokorpi tar över som ordförande

FÖR ALLA. – En förening som vi ska kunna erbjuda något för alla oberoende av nivå, säger PSS-ordförande Jenna Perokorpi. Bild: Privat

Jenna Perokorpi har tagit över ordförandeklubban för innebandyföreningen Porvoon Salibandyseura PSS. Gemenskap, öppenhet och en involverande kultur är nyckelord för de närmaste åren.

Innebandyföreningen PSS har omkring 700 medlemmar fördelade på 36 olika grupper och lag. Jenna Perokorpi valdes till ordförande på årsmötet förra veckan och ska lotsa föreningen de närmaste åren. Årsmötet skulle ha hållits i våras, men coronapandemin gjorde att det flyttades framåt.

– Det var lite av en överraskning att jag blev vald, men jag hade sagt att jag står till förfogande och jag har både idéer och resurser för det här, säger Perokorpi som är den första kvinnliga ordföranden i föreningen.

En förening för innebandy i Borgå.

Grundades 2003.

Speldräkterna går i gult och svart.

Har cirka 700 medlemmar fördelade på 36 lag eller grupper.

Hon har fokus klart inför sitt ordförandeskap.

– Vi måste satsa på att utbilda tränarna och skapa en gemensam linje. En stor del av tränarna för juniorerna är mammor och pappor, och utan dem skulle vi inte ha någon juniorverksamhet. Men de måste få stöd för att klara sin viktiga insats, säger hon.

Jenna Perokorpis egen son spelar i ett av pojklagen och har haft innebandy som hobby i sju år.

– Jag har varit mamman som stått och tittat på, jag har tränat laget och jag har sålt toapapper, gräsrotsnivån är väl bekant för mig. Men allas sak är lika viktig oberoende av hur gammal man är och hur målinriktat man tränar.

Vi måste satsa på att utbilda tränarna och skapa en gemensam linje.

Perokorpi vill skapa en bättre vi-andra inom PSS.

– Vi behöver bli bättre på samarbete. Jag vill att vi inom föreningen ska bli intresserade av varandra. Jag skulle gärna se att våra juniorer går och ser representationslagens matcher, hejar på laget och känner att vi alla är en del av samma gemenskap, säger hon och ger Akilles bandysektion som exempel.

– En sådan anda föds inte på en gång, vi måste få i gång en förändring i vår verksamhetskultur.

Fler utövare

ÖPPEN. PSS nya ordförande Jenna Perokorpi vill ha mera öppenhet i föreningen. Hon kommer att synas i hallen och lyssnar gärna till konstruktiv kritik och goda idéer. Bild: Privat

En utmaning är att locka flera barn med i verksamheten – och att hålla kvar de lite äldre ungdomarna.

– Det finns många bra föreningar i Borgå, vi måste satsa på att få barnen att välja innebandy.

Det kan låta sig göras genom att skapa en kultur som är inspirerande och involverande och där träningarna håller hög nivå.

– En förening som vi ska kunna erbjuda något för alla oberoende av nivå, för de som tränar målmedvetet för att bli bättre men också för dem som vill spela innebandy en gång i veckan och ha roligt. Och vi har Finlands bästa damspelare, säger hon.

Jenna Perokorpi vill vara en ordförande som det är lätt att närma sig.

– Jag kommer att synas i hallen. Mitt mål är att vem som helst ska kunna komma fram och dra mig i ärmen om det är något man funderar på. Jag lyssnar gärna till uppbyggande kritik och goda idéer för hur saker kunde göras bättre.

En förening som vi ska kunna erbjuda något för alla oberoende av nivå.

I styrelsen för PSS under perioden 18.8 2020-31.5 2021 sitter förutom Jenna Perokorpi vice ordförande Joche von Schantz, Jukka Kouvalainen, Matti Mikkola, Tero Nurme, Jeremias Palomäki, Roope Saario och som nyinvald Jarkko Salo.

Mer läsning