Nya lokaler gav rejält med plats

AVKOPPLAT. I den mysiga loungen kan trötta män och andra följeslagare slå sig ner och bläddra i tidningar, säger Anne Nordberg-Henttala. Bild: Helén Kurri

Ebba Lifestyle firar sjuårsjubileet i nya och fräscha lokaler i Nimbuskvarteret.

– Jag vill ha min butik i centrum. Inte på Västra åstranden, inte i Gamla stan, utan här i centrum där jag kan betjäna Borgåborna.

Efter två veckors intensivt arbete med att städa och renovera där också släkten ryckt in, "tack till brorsan Kaj och sonen Nicke", öppnar Anne Nordberg-Henttalas butik Ebba Lifestyle i dag i Ombrellos tidigare lokaler på Biskopsgatan i Nimbuskvarteret.

– Ett roligt sammanträffande är att Ebba firar sju år den här veckan, säger Anne och tillägger att hon har trivts otroligt bra i de tidigare lokalerna på Lundagatan.

Riitta Ylänen, som brukar hoppa in som försäljare i butiken, är med och ställer allt i ordning för öppningen.

Här har Anne rejält med mer utrymme, och av Ombrello, som fanns här i närmare trettio år, finns inga spår. Den romantiska stilen som fanns i Annes butik på Lundagatan har här bytts till en ljus, öppen och modern inredning med en feminin touch.

– Hela butiken har genomgått en ordentlig ansiktslyftning. Jag har inspirerats av butiker i Girona i Spanien och till Köpenhamn, vilka jag besöker ett par gånger om året. Där har jag tagit massor med bilder och tillsammans med inredare Sari Walldén har vi hittat stilen för Ebba.

Väggarna är vita, golven nya och fräscha, och vid loungen intill provhytterna är väggen blommig. I en skön fåtölj kan smakråd och shoppingtrötta män slå sig ner och bläddra i tidningar. I inredningen syns också höstens modetrender, sammet och blommor.

– Färger är det som gäller i höst, gult, grönt, bourgognerött och orange, i 70-80-talsstil. Långa koftor och tröjor gäller fortfarande.

Vill man nosa lite på vårens trender kan klä sig i något plisserat, typ kjol eller klänning. I vår kan den plisserade kjolen kombineras med sneakers och en statement-t-tröja, och man är inne.

– Mina kunder är i åldern 30 och uppåt. De uppskattar bra och personlig service, att vi är tvåspråkiga och att kläderna är individuella och inte finns överallt.

Unga flickor är kunder som alltför sällan syns i Annes butik, men alltid till våren laddar hon upp med vackra klänningar för konfirmation och skolavslutning.

– Själv tycker jag om att sälja jeans, och vet hur viktigt det är för många att få bra hjälp för att hitta den rätta modellen och storleken.

Mer läsning