Ny second hand föddes ur Danielas passion för återvinning

FRÄSCHT. Intresset är stort för second hand och i Lillemor´s byts varorna byts ofta, berättar Daniela Karlsson. Bild: Helén Kurri

En second handbutik för barnkläder, Lillemors, öppnade nyligen i Vårberga köpcentrum.

Småbarnsmamman Daniela Karlsson har själv gått på många loppmarknader med barnkläder och hade en klar uppfattning hur hon vill att butiken ska fungera.

– Jag har undersökt vilket loppmarknadskoncept som fungerar bäst och jag har kommit fram till att det är enklast när kunderna får lämna in det som de vill sälja.

PRYDLIGT PÅ RAD. Det är lätt att hitta i butiken eftersom kläder, skor och andra varor är prydligt och åskådligt upphängda och framlagda. Bild: Helén Kurri

Här finns alltså inte separata försäljningsbord utan allt hänger snyggt och åskådligt på räcken, eller prydligt vikta på bord. Böcker, spel och leksaker har sina egna platser.

Kunderna får en eller två stora kassar som man kan fylla med sådant som man vill sälja. Det viktigaste är att det som lämnas in är helt och rent, men Daniela betonar att det inte behöver vara märkeskläder.

Det bästa av allt är att det finns gott om gratis parkering.

Varorna är till salu under en vecka, därefter hämtar man tillbaka det som inte är sålt eller låter det föras till insamling. När man lämnar sina varor till försäljning i second handbutiken Lillemors betalar man antingen en veckohyra eller 40 procent i provision på de sålda varorna.

– Prissättningen ingår i priset, men kunden får prissätta sina varor själv också om hen vill.

I Lillemors second hand hittar man kläder och skor från storlek 50 upp till 170.

JULKLAPPSTIPS. Böcker och leksaker för en billig penning kanske hamnar i julgubbens säck. Bild: Helén Kurri

Daniela är nöjd med läget för sin butik. I samma köpcentrum finns en livsmedelsaffär och ett apotek.

– Det bästa av allt är att det finns gott om gratis parkering.

Butiken är öppen alla dagar förutom måndagar. På webbplatsen lillemors.fi hittar du mer information.

Artikeln har korrigerats den 30.11.2016: När man lämnar sina varor till försäljning i second handbutiken Lillemors betalar man antingen en veckohyra eller 40 procent i provision på de sålda varorna, inte både och.

Mer läsning