Ny klubb satsar på traditionell jazz

KLUBBVÄRD. Trumslagaren Kepa Kettunen och sångerskan Minna Lasanen sköter värdskapet för Borgås nyaste jazzklubb som ordnas en gång per månad på Kliffa & Klubi. Bild: Ksf-arkiv

Jazz, swing och evergreens handlar det om på Borgås nyaste jazzklubb som startar i morgon kväll på Kliffa & Klubi.

Bakom klubbsatsningen ligger sångerskan Minna Lasanen och trumslagaren Kepa Kettunen, och tanken är att bjuda publiken på traditionell jazz – något som duon tycker att det finns en nisch för i Borgå.

Tanken är att under tidiga onsdagskvällar, en gång i månaden bjuda på lättillgänglig jazzmusik som framförs av de främsta musikerna i Finland. Till exempel är Borgåtrummisen Kepa Kettunen för tillfället engagerad både i Agents samt i Riku Niemi Orchestra.

Som klubbvärdar fungerar Minna Lasanen och Kepa Kettunen, och de är också med och musicerar i samband med den första klubbkvällen som ordnas i onsdag kväll på Kliffa & Klubi. Med sig på scenen har de även pianisten Dan Antone.

Enligt Minna Lasanen är jazzklubben en bugning till den traditionella jazzmusiken. Samtidigt är den ett hommage till hennes pappa Pentti Lasanen som gjort en lång karriär inom jazzmusiken, och som uppträtt flitigt också i Östnyland.

Jazzklubb på Kliffa & Klubi, onsdagen den 16 januari klockan 20–23.