Ny chans att träffa trollets vän

Den tvåspråkiga föreställningen Trollets vän – Peikon ystävä är både en teaterföreställning och ett naturäventyr. Den fria teatergruppen Teater KvG gav samma föreställning i fjol i Lovisa, nu spelas den i Strömfors.

Föreställningen Trollets vän - Peikon ystävä är en upplevelse som börjar redan vid bryggan och hållet på tre timmar.

Publiken välkomnas vid Tallbackabryggan i Strömfors, där årets två östnyländska föreställningar är, av geologen och doktorn i folkloristik Markus Blomqvist. Han kommer från föreningen Geo Rock'nTroll rf och tar gruppen ut på exkursion för att undersöka stenar. Geologen Markus Blomqvist spelas av Tomi Korhonen.

Deltagarna åker båt med Markus och förs till ett speciellt ställe på Kampuslandet. Fem jättekast bildar en magisk formation och – hoppsan, vad är det här? Det som ut som ett skärgårdstrolls fot! Trollet, som spelas av Miro Jerohin, är ensamt eftersom hans familj blivit till sten under en alltför sen midsommarnatt för länge sedan. När dagens sista solstråle, Heini Rautoma, av misstag kommer in på hans marker blir han glad – äntligen en vän!

Under en timmes tid följer publiken med hur vänskapen mellan Trollet och Ilta-Säde, skymningsstrålen, utvecklas. Efter föreställningen steks plättar på klipporna.

Föreställningen har arbetats fram av dramainstruktörerna Heini Rautoma, Miro Jerohin och Tomi Korhonen samt filmmakaren Ria Bäckström. Alla är medlemmar i den fria teatergruppen Teater KvG, och har också varit med och grundat gruppen.

Föreställningen spelades i Lovisa sommaren 2016. I år blir det två föreställningar i Strömfors, lördagen den 5.8 klockan 18 och söndagen 6.8 kl 17 med start från Tallbackabryggan i Strömfors, Tallbackavägen 133.

Trollets vän

Naturäventyr av teatergruppen Teater KvG från Lovisa.

Åldersrekommendation minst 4 år.

Föreställningen ges lördagen den 5.8 och söndagen 6.8 med start från Tallbackabryggan i Strömfors, Tallbackavägen 133. Efter det åker trollet vidare till Österbotten, där man ger tre föreställningar.

I anslutning till föreställningarna kan man leta efter Trollskatter i Lovisa centrum. Skatterna spåras med hjälp av en karta, som fås gratis från stadens turistinfo och i huvudbiblioteket samt i samband med naturäventyret.

Biljetter ska bokas på förhand eftersom det finns väderreservation och begränsat med platser: Heini Rautoma, 050-3616058, eller teaterkvg@gmail.com.

Närmare info på Teater KvG:s facebooksidor.