Ny busstur ska underlätta för Lovisapendlare

Under sommarens vardagsmorgnar kommer en anslutningstur köra från Tessjö och centrum till Lovisas västra infart. Bild: Ksf Media

Lovisa inför en busstur för att göra det lättare för pendlare att ta sig till jobbet.

Från och med måndagen den 10 juni till den 30 augusti kör en morgontur för anslutning från Tessjö och centrum till Lovisas västra infart.

Med anslutningsturen vill Lovisa stad göra det lättare för pendlare att ta sig till jobbet på vardagsmorgnar, skriver man i ett pressmeddelande på fredagen Turen körs på sommaren en gång per dag måndag till fredag.

Morgonturen startar klockan 6.55 i Tessjö från hållplatsen vid korsningen till Skogbyvägen. Avgång från Lovisa busstation klockan 7.05. Man kan också stiga på bussen vid hållplatserna längs vägen. Bussen är framme vid Lovisas västra infart så att man hinner med den buss som åker mot Borgå och Helsingfors klockan 7.15.

Anslutningsturen körs med Tidstrands minibuss. Östra Nylands regionbiljett och Lovisa stadsbiljett kan användas för resan. Man kan också betala resan separat, och då kostar den 5 euro från Tessjö och 3 euro från busstationen.

Mer läsning