Ny bussrutt tar dig till Sibbo storskog – du kan hoppa på bussen på många hållplatser

En ny bussrutt gör det enkelt att ta sig till Sibbo storskog även om man inte har tillgång till bil. Bild: Sakari Manninen

Det ska bli lättare att ta sig till nationalparken för dem som inte har bil.

Under perioden mars till november kommer transportbolag Packalén Bus att köra en ny rutt som ska göra det enkelt att ta sig med kollektivtrafik till Sibbo storskog.

Utöver rundan i Sibbo storskog kör rutten också via Dickursby station och Nickby med många stopp längs vägen.

Den så kallade Hop-On Hop-Off-linjen kör sin första tur måndagen den 29 mars, om pandemiläget tillåter det. I början kör bussarna i huvudsak på veckosluten, men inför sommaren blir turerna tätare.

"Vi är entusiastiska över att få förverkliga det här experimentet tillsammans med Sibbo kommun och Vanda stad. Naturen har alltid varit nära vårt hjärta. Därför är det fint att vi får en möjlighet att erbjuda även andra oförglömliga naturupplevelser i Sibbo storskog", säger Packalén Bus-företagets verkställande direktör Rune Packalén i ett pressmeddelande.

Antalet besökare i nationalparkerna har ökat under de senaste åren, men när pandemin slog till slogs alla rekord. O fjol besöktes Sibbo storskog av 204 000 personer, vilket är nästan dubbelt så många jämfört med året innan.

Sibbo kommun, Vanda stad och Packalén Bus samarbetar kring den nya bussrutten.

Tidtabeller och prislistor hittar man på webbplatserna Visit Sibbo, Visit Vantaa och på Vanda stads och Packalén Bus webbplatser.

Pandemisituationen följs med aktivt i ruttrafiken. Företaget begränsar antalet sittplatser i bussarna enligt myndigheternas anvisningar och bestämmelser. Bussarna förses med handsprit och passagerarna ombes använda ansiktsskydd så att reseupplevelsen är säker och trivsam för alla.