Nu sjunger Jorma Uotinen om kärlek, längtan, livet och döden

TILLBAKA. Dansaren och koreografen Jorma Uotinen är också en skicklig sångare. I helgen ger han två kyrkokonserter i Östnyland, en i Borgå och en i Sibbo. Bild:

Dansaren, koreografen och sångaren Jorma Uotinen återvänder i helgen till Östnyland. Avec le temps heter konserten som ges i Borgå domkyrka och i Söderkulla kyrka.

Så sent som i höstas gästade Jorma Uotinen Östnyland med en slutsåld konsert i Konstfabrikens restaurang. Publiken föll för den stämningsfulla och känsliga konserthelheten och när han i helgen är tillbaka i österled är det med musik som går i liknande tongångar.

Avec le temps, med tiden, heter konserten som omfattar sånger bland annat av Jaques Brel, Léo Ferré och Mikis Theodorákis. Det är stycken som handlar om tidens gång, om kärlek, om vänskap, om längtan och om döden. Uotinen ackompanjeras på piano av Jari Hakkarainen.

Jorma Uotinen är mera känd som dansare och koreograf än som sångare, men faktum är att han redan 1998 gav ut sitt första album, Tunteiden taivas. Nästan tio år senare kom plattan Sentimental Secrets, och Uotinen skrev också en låt tillsammans med Zarkus Poussa inom ramen för teveserien Jokainen vieras on laulun arvoinen.

På senare år har Jorma Uotinen dansat mindre och setts mera i teve, bland annat som en av domarna i den finska versionen av Dans med stjärnorna. I fjol gjorde sextioplussaren comeback som dansare i Compañía Kaari & Roni Martins verk Anna Karenina och fick toppbetyg av kritikerna.

Jorma Uotinens konsert Avec le temps ges lördagen den 2 februari klockan 19 i Borgå domkyrka och söndagen den 3 februari klockan 16 i Söderkulla kyrka. Biljetterna kostar 20/15 euro och fås vi netticket.fi samt liveto.fi samt vid dörren för 25 euro (kontant).

Det är Borgånejdens musikinstitut som arrangerar konserten i samband med församlingarna i Borgå och Sipoon suomalainen seurakunta. ÖN

Mer läsning