Nu kan 18-19 åringar i riskgrupp 1 boka vaccinering i Sibbo

Bild: ARKIV/Kristoffer Åberg

Sibbobor i åldern 18–19 år som hör till riskgrupp 1) kan nu också börja beställa tid till AstraZenecas coronavaccin. För att kunna beställa tid ska man ha fyllt 18 år, AstraZenecas vaccin ges inte till minderåriga.

I första hand ska man boka tid för vaccinering via internet på adressen www.coronavaccinbokning.fi. Om man inte har möjlighet att boka tid på internet kan man också ringa hälsocentralens nummer 09 2353 6001 måndag–fredag kl. 9–15, men telefontjänsten har varit överbelastad under den senaste tiden.

Personer i åldern 18–19 år som har en sjukdom som mycket kraftigt ökar risken för allvarlig coronavirussjukdom kan själva reservera tid till vaccination i takt med att det finns lediga tider i tidsbeställningen. Information om underliggande sjukdomar som i mycket hög grad ökar risken för en allvarlig coronavirussjukdom finns på THL:s webbplats.

Även de grupper som tidigare stått i tur att vaccineras i Sibbo kan fortfarande beställa tid till vaccinering. Vaccineringsturerna och den preliminära tidtabellen för de olika gruppernas vaccineringar finns på kommunens webbplats på adressen www.sipoo.fi/sv/coronavaccineringar. På webbsidan finns också mer information om vaccinen, vaccinationsställena i Sibbo och om hur man beställer tid.