Nu intas Konstfabriken av rytmisk jazz

EUROPEISK JAZZ. Antonio Flinta Quartet bjuder på svängig jazz i form av egna kompositioner i Konstfabriken på lördag den 26 januari. Bild: Rostyslav Pavlyk

Antonio Flinta Quartet uppträder på lördag i restaurang Vitriini i Konstfabriken.

Jazzkvartetten har turnerat världen över och uppträtt på jazzfestivaler, teatrar och klubbar; från Kina till Guatemala och från Marocko till Finland. Kvartettens frontfigur är den chilenskfödda pianisten och kompositören Antonio Flinta som gjort en lång internationell karriär med en rad olika band. Flinta är numera bosatt i Italien där också Antonio Flinta Quartet har sin bas.

Tidigare musicerade jazzbandet i trioformatet, men 2008 växte man till sig och blev en kvartett. Utöver Antonio Flinta består kvartetten av tenoren Luciano Orologi, som också spelar sopransaxofon, av kontrabasisten Roberto Bucci och trumslagaren Claudio Gioannini, och i med den uppsättning har man spelat in tre album.

I samband med konserten i Vitriini bjuds publiken på kvartettens egna jazzkompositioner, och den vägen träder även Antonio Flinta Quartets styrkor fram. Gruppens signum är en stark men svängig rytmik som kombineras med fri improvisation och traditionella melodiska strukturer. Resultatet blir europisk jazz med överraskande kryddor.

Biljetterna till konserten lördagen den 26 januari klockan 18 kostar 15/10 euro. ÖN