Nu inhiberas också Jari Sillanpääs Borgåkonsert

KOMMER INTE. Det blir ingen julkonsert med Jari Sillanpääs i Borgå. Redan förra veckan stod det klart att schlagerstjärnans kyrkokonserter inhiberas på grund av att stjärnan står åtalad för sexuellt utnyttjande av barn. Bild: Parad Media

Det blir ingen julkonsert med Jari Sillanpää i Borgå.

Meningen var att Jari Sillanpää skulle uppträda tillsammans med tidigare Borgåbon, sångpedagogen och sångerskan Maiju Hapuoja på Kulturhuset Grand kvällen innan självständighetsdagen.

I bakgrunden ligger misstankarna om att Sillanpää gjort sig skyldig till sexuellt utnyttjande av barn. Förra veckan briserade nyheten om att musikern står åtalad i Helsingfors tingsrätt just med den brottsrubriceringen, och som en följd av det inhiberades Jari Sillanpääs kyrkokonserter före julen.

Nu ser det ut som att också den sista etappen på julturnén inhiberas på grund av åtalet. På tisdagseftermiddagen kunde man läsa på Grands webbplats att konserten Herää jouluun är inhiberad. De som köpt biljetter i förköp får pengarna tillbaka mot att de hämtar biljetterna till Grand-Luckan, Biskopsgatan 28, vardagar klockan 10–17.

Jari Sillanpää dömdes i fjol till 50 dagsböter för rattfylleri, droganvändning och två trafikförseelser.

Mer läsning