Nordiska artister drar in i Kotka

SKRATTCHANS. Imitatören och komikern Christoffer Strandberg (bilden) och musikern Fredrik Furu är ute på turné och sprider nordisk kultur tillsammans med Pohjola-Norden. På lördag gästar de Kotka. Bild: Niklas Tallqvist

Pohjola-Nordens popup-turné gästar Kotka lördagen den 26 november. Syftet är att sprida nordisk kultur tillsammans med nordiska artister.

Skådespelaren och imitatören Christoffer Strandberg och sångaren och låtskrivaren Fredrik Furu hör till artisterna som i timmarna två underhåller Kotkaborna i köpcentret Pasaati. Strandberg, som leder programmet, kör i gång underhållningen klockan 12 och känner man honom rätt lär han locka publiken till skratt med sin osvikliga komik och speciellt sina politikerimitationer.

Christoffer Strandberg gör bland annat roller som Tarja Halonen, Jörn Donner, Alexander Stubb, Drottning Silvia och Arja Saijonmaa med precision och humor.

Kotkaborna bjuds också ett unikt tillfälle att höra österbottningen Fredrik Furus pinfärska singel För alla änglar med releasedatum den 25 november. Furu, som blev känd via svenska artistskolan Fame Factory i TV3, uppskattas för sina personliga och träffande låttexter och har sedan debuten släppt fyra album på svenska. Förutom eget material framför artisterna som deltar i popup-turnén även egna tolkningar av olika finska låtar. Bland annat får vi höra Fredrik Furu tolka J. Karjalainen. Som dirigent fungerar Ben Bergman.

Temat för popup-turnén är "musik och film" och Pohjola-Norden samarbetar här med Walhalla nordisk filmbyrå som under året visar nordiska filmer runtom i landet. Tidigare i år har turnén besökt Helsingfors, Åbo, Torneå, Vasa och Björneborg. I höst kommer evenemanget till Uleåborg, Jyväskylä, Kuopio, Kotka och Tammerfors. ÖN

Medborgarorganisationen Pohjola-Norden åker 2016 på Finlandsturné för att sprida nordisk kultur tillsammans med nordiska artister.

Programmet i Kotka i köpcentret Pasaati den 26 november klockan 12–14 leds av imitatören och skådespelaren Christoffer Strandberg och artisten Fredrik Furu.

Arrangörer: Pohjola-Norden, Pohjola-Nordens Ungdomsförbund.

Mer läsning