Nordea stänger kontoret i Lovisa

STÄNGS. Nordeas kontor stängs i Lovisa i slutet av september. Bild: Mostphotos

Bankärenden ska skötas via Internet eller på kontoret i Borgå. Hur ofta besöker du din bank? Svara på vår enkät.

Hur ofta besöker du din bank personligen?

  • Nästan aldrig (51%, 33 Votes)
  • En gång per år (29%, 19 Votes)
  • En gång i månaden (14%, 9 Votes)
  • Varje vecka (6%, 4 Votes)

Total Voters: 65

Laddar ... Laddar ...

Nordeas kontor i Lovisa slås ihop med kontoret i Borgå. Bankens kunder i Lovisa fick ett brev på måndagen som informerade dem om att kontoret i Lovisa kommer att stängas den 30 september, skriver Loviisan Sanomat.

Enligt bankens information till kunderna kommer det inte att ske ändringar när det gäller kundernas kontonummer, gireringar, lån och bankkort. Bankens kunder behöver inte vidta några speciella åtgärder på grund av att kontoret stängs.

I brevet finns också en påminnelse om att kunderna kan ta ut kontanter i samband med köp bland annat i K-butiker, varuhuset Tokmann och R-kioskerna.

Kunderna påminns också om möjligheten att sköta sina bankärenden via internet eller telefon. För att komma in på Nordeas nätbank krävs att man har en telefon, dator eller surfplatta samt Nordeas bankkoder.

Nordea i Borgå upphörde med kontanttransaktioner för över ett år sedan. Numera är det bankkort som gäller. I praktiken betyder att man varken kan lyfta eller sätta in pengar på sitt konto genom ett besök i banken.

Här kan du läsa artikeln som ÖN skrev i april 2017 när Nordea slutade med pengar över disk.