Netta Tiitinen målar med det goda för ögonen

HAPPY TOGETHER. Netta Tiitinens akrylmålning har samma namn som hennes välgörande utställning som pågår hela våren på Gumbostrand Konst & Form. Bild: Netta Tiitinen

Konstnären Netta Tiitinen är tillbaka på Gumbostrand Konst & Form med en utställning på temat att göra tillsammans och att nå gemensam framgång.

Netta Tiitinen ställer ut sextio verk medan utställningens gästande konstnärer, Samuli Alonen, Ritva Kovalainen, Panu Ruotsalo, Raija Tilli och Maria Wolfram, bidrar med varsitt verk.

Speciellt med utställningen Happy Together är att en del av intäkterna från tavlor som säljs riktas till välgörande ändamål. Så är också utställningshelheten indelad i sex teman enligt välgörenhetsmål, det vill säga tavlorna är tematiskt målade på rubrikerna Östersjön, naturen och skogen, återvinning, kvinnlig energi, vardagens filosofi och barnens värld.

Det sista nämnda temat är välbekant för Netta Tiitinen: hon är känd för sina målningar med barntema, och förutom att hon nu idkar välgörenhet via sin konst är hon också fadderkonstnär vid föreningen Barnklinikernas faddrar. På det temat ordnas en välgörenhetskväll onsdagen den 10 april klockan 18 på Gumbostrand Konst & Form, och programmet består av musik, mat och dryck, mingel och givetvis konst.

Som kvällens värd fungerar Netta Tiitinen och medan baryton Waltteri Torikka, saxofonisten Johannes Salomaa och pianisten Tuula Hällström står för musiken. Under kvällen auktioneras en målning av Netta Tiitinen och även några överraskningspaket. Biljetterna via www.ticketmaster.fi kostar 89 euro, och kvällens intäkter går till att förbättra trivseln för barnklinikens små patienter.

Netta Tiitinen är på många sätt en exceptionell konstnär: hon är självlärd och målar till den stora publiken, även för den som konstvärlden inte är bekant. Den som vill bekanta sig närmare med Tiitinen och hennes konst kan haka på konstnärsträffen och gallerirundan som ordnas den 6 april respektive den 18 april klockan 12–14.

Barntemat är tillbaka även lördagen den 27 april klockan 11–15. Då är Netta Tiitinen på plats i Gumbostrand tillsammans med Teemu Nalle och barnbesökarna får chansen att måla en nalle tillsammans med konstnären. Boka plats till barnens lördag via info@konstoform.fi, det kostar 25 euro att delta.

Netta Tiitinens utställning på Gumbostrand Konst & Form pågår den 29 mars–2 juni 2019. Galleriet är öppet fredag-lördag klockan 11–17, söndagar klockan 11–16.

Mer läsning