Nästa onsdag blir det Akilleskväll med ärevarv och grillfest

Under ärevarvet kan man löpa, lunka eller gå så många varv man hinner på en timme. Bild: Arkiv/Tom Sahlberg

Evenemanget går ut på att Borgå Akilles och dess åtta sektioner ska presentera sin verksamhet för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Akilleskvällen äger rum på centralidrottsplanen i Borgå, på onsdag den 15 september klockan 17-20.

Akilleskvällen börjar med att de olika sektionerna presenterar sin verksamhet. Idrottsplanen är indelad så att de olika sektionerna har sina egna platser. Där finns bandy, fotboll, friidrott, handboll, kondition, orientering och skidåkning. Deltagarna kan också pröva på de olika idrottsgrenarna.

När sektionerna har presenterat sin verksamhet är det dags för det så kallade ärevarvet. "One Hour Challenge" är ett motionsjippo där man kan löpa, lunka eller gå så många varv man hinner på en timme.

Man kan också göra det till en stafett där man själv får välja hur långa etapper man springer. Samla ihop föreningslag, företagslag, familjelag eller kompislag. Utmana varandra och se vem som samlar ihop flest varv.

Ärevarvsinsamlingen som arrangeras med Finlands idrottsförbunds tillstånd är en viktig inkomstkälla för Akilles. Att delta i "One Hour Challenge" kostar minst 15 euro per lag. Vill man stöda föreningens verksamhet med en större summa går det också bra.

Friidrottarna har insamlingslistor där man kan ställa upp som sponsor för unga friidrottare.

Evenemanget avslutas med en grillfest. Friidrotten bjuder alla deltagare på grillkorv, sallad och saft med mera. För att kockarna skall kunna beräkna mängderna hoppas föreningen att man anmäler sig på förhand, senast på måndag den 13 september, till leif.rikberg@akilles.fi.