Närundervisningen i högstadier och i lågstadier i Borgå fortsätter

Bild: Mostphotos

I början av veckan rekommenderades att alla nyländska högstadier övergår till distansundervisning. Ledningsgruppen i Borgå samlades på torsdagen och beslutade att högstadier och lågstadier fortsätter i närundervisning.

Den nyländska coronakoordineringsgruppen samlades på tisdagen och rekommenderade bland annat att kommunerna allvarligt överväger en övergång till distansundervisning också i högstadiet.

– Vi är beredda, precis som hittills, sade rektor Johannes Nygren vid Lyceiparkens skola i Borgå när ÖN ringde upp honom i onsdags. Vi kan börja med distansundervisning genast då vi får sådana direktiv.

I Borgå kommer ändå närundervisningen att fortsätta i hög- och lågstadieskolorna i Borgå fram till jullovet. Det bestämde Borgå stads ledningsgrupp på sitt coronamöte den 10 december.

– Coronasituationen i Borgå har under de senaste dagarna varit lugnare än vid månadsskiftet, varför det för tillfället inte finns behov av att övergå till distansundervisning i grundskolorna, säger chefläkare Kati Liukko i ett pressmeddelande på torsdagen.

Gymnasier och yrkesskolor fortsätter med distansundervisning höstterminen till slut. Läget utvärderas regelbundet och det är ännu öppet om distansundervisningen fortsätter efter jullovet.

– Skolornas hösttermin i Borgå slutar den 18 december, eleverna börjar alltså sitt jullov redan om en dryg vecka. Vi följer naturligtvis hela tiden med hur coronasituationen utvecklas, och beslutar snabbt om ändringar i begränsningarna och rekommendationerna om detta blir nödvändigt, säger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

Mer läsning