Någon tände eld på grillkåtan i Haiko – återkommande skadegörelse förhindrar nybygge

ELDSVÅDA. Grillkåtan ska nu rivas på grund av återkommande skadegörelse. Bild: Kristoffer Åberg

Grillkåtan i Haiko skadades i en eldsvåda på söndagen.

Brandkåren fick släcka en eldsvåda i grillkåtan vid friluftsleden i Haiko på söndagskvällen. Elden spred sig till taket på strukturen, och av allt att döma var eldsvådan anlagd. Händelsen är nu föremål för en polisutredning med brottsrubriceringen skadegörelse.

Kriminalkommissarie Freddie Cederlund uppger att vittnen såg hur ett ungdomsgäng flydde platsen i en hast ungefär när branden hade börjat.

– Det handlar om ett flertal ungdomar som försvann från platsen, säger Cederlund.

På onsdagen meddelade Borgå stad att eldsvådan orsakade för stora skador för att reparationer ska löna sig, och att grillkåtan rivs. Återkommande skadegörelse innebär att man inte heller kommer att bygga en ny.

Grillkåtan som ligger i närheten av bostadsområden i Haiko har varit ett populärt pausställe för folk som rört sig i naturen.

– Tyvärr har den också ofta utsatts för skadegörelse. Området har skräpats ner och veden som reserverats för att göra upp eld har bränts i onödan och också oförsiktigt. Dasset på platsen måste tas bort redan tidigare på grund av skadegörelse, säger Tage Lönnroth från idrottstjänsterna i ett pressmeddelande från staden.

ELDSVÅDA. Grillkåtan ska nu rivas på grund av återkommande skadegörelse. Bild: Kristoffer Åberg

Mer läsning