Musikspäckat veckoslut på Lilla Villan

PERSONLIGT. Emma Salokoski uppträder på fredagens Club Lilla Villan i Nickby och bjuder bland annat på låtar från senaste albumet Kiellettyjä asioita. Bild:

Club Lilla Villan i mars bjuder på två konserter av toppkaliber. Först ut är Emma Salokosi på fredag och på söndag är det dags för Eva & Manu vars februarikonsert måste skjutas upp på grund av ett sjukdomsfall.

Emma Salokoski är en av Finlands mångsidigaste solister, hon har sjungit både jazz och barnsånger samt blivit tevebekant via programmet Körslaget. Fredagen den 4 mars uppträder hon på Lilla Villan i Sibbo med musik från det nya albumet Kiellettyjä asioita. Salokoski beskriver musiken på den nya skivan som personlig, dagboksaktig som hon kallade det i en HBL-intervju tidigare i vintras. Med de starka, eteriska poplåtarna, varav största delen är komponerade av henne själv, presenterar hon en ny sida av musikern Emma Salokoski.

Emma Salokoski på Lilla Villan fredag 4.3 klockan 19.

Biljetter: 20/15 euro, 12 år yngre kommer in gratis.

Eva & Manu – Acoustic tour på Lilla Villan söndag 6.3 klockan 18.

Biljetter i förköp 12 euro, vid dörren 15 euro.

För mera info se www.lillavillan.fi.

Söndagen den 6 mars är det dags för finskfranska Eva & Manu att inta Lilla Villans scen. Duon är ute på en akustisk förårsturné och spelar låtar från skivan Cinnamon Hearts som släpttes i somras. Tidigare musicerade Eva & Manu i folkmusikalisk anda, men nu närmar de sig popens och elektromusikens genrer. Soundet, det är fortfarande skört och akustiskt, och under konserter får man höra äldre låtar nästan i originalform plus avskalade versioner av låtar från den nya skivan.

Mer läsning