Musiken fortsätter ljuda i Konstfabriken i höst

NYTT BAND. Dave Lindholm återvänder till scenen med nya bluesbandet Lights. Han uppträder på klubbkvällen i Fabrikssalen den 18 september. Bild: Harri Hinkka

Konsertserien Toner i Konsthallen och klubbkvällarna i Fabrikssalen får en fortsättning i Konstfabriken i höst. Pianomusik, blues och poplåtar finns på agendan.

Publiken hälsas välkomna tillbaka till Konstfabriken, den rådande coronasituationen till trots. Hösten kommer med ett brett urval olika evenemang och hela tiden går man med publikens, personalens och artisternas säkerhet först. För att garantera tillräckliga avstånd säljs exempelvis ett begränsat antal biljetter till höstens konserter.

Man kör också med handsprit och öppna dörrar för att minimera risken för smittospridning.

– Det lönar sig för den som har köpt en biljett att följa med Konstfabrikens evenemangskalender på webben. Där hittar man alltid den nyaste informationen om evenemangen, säger kulturproducent Thomas Weissmann i ett pressmeddelande.

29 augusti kl. 18. Toner i Konsthallen med Sid Hille & Markus Hohti.

18 september kl. 20. Dave Lindholm Lights i Fabrikssalen.

19 september kl. 21. Herra Ylppö & EX i Fabrikssalen.

För närmare information se konstfabriken.fi.

Starten går den 29 augusti med samtida konstmusik. Då är spelplatsen Konsthallen och uppträder gör pianisten Sid Hille och cellisten Markus Hohti. De bjuder på en konsert med element från kammarmusik som förenas med elektroniska instrument.

Den tyskfödda pianisten Sid Hille flyttade till Finland år 1994 och har efter det varit en viktig del av finländsk kammarmusik och jazz. Hilles musik inspireras särskilt av olika lokaler och deras energi. Han har hållit konserter i olika konstmuseer i Finland och har dessutom uppträtt bland annat flera gånger i Tempelplatsens kyrka i Helsingfors.

Höstens klubbkvällar i Fabrikssalen fortsätter fredagen den 18 september då Dave Lindholm stiger upp på scenen med sitt bluesband. Dave gjorde ett soloframträdande i en fullsatt Fabrikssalen för några år sedan och återvänder nu till scenen med sitt nya band Lights.

Följande klubbkväll ordnas redan dagen därpå, lördagen den 19 september då Herra Ylppö, känd från grupperna Maj Karma och Ihmiset, uppträder med sitt nya band EX. Bandets debutskiva Lovi kom ut i februari. På konserten framförs också musik av gruppen Ihmiset.

Biljetter till konserterna fås vid dörren eller i förköp från Konsthallen eller lippu.fi.

Mer läsning