Musikalisk nostalgitripp väntar i Topeliussalen

SYMPATISK. Ted Gärdestad komponerade en rad låtar som i dag är en del av den svenska sångskatten. På lördag uppmärksammas hans musik i Sibbo av fem finlandssvenska sångare och musiker. Bild:

Vänner av sköna sjuttiotalslåtar sjungna på svenska gör skäl i att söka sig till Topeliussalen i Sibbo på lördag.

Då drar det ihop sig till en helkväll tillsammans med svenske sångaren, musikern och kompositören Ted Gärdestads (1956–1997) musik. Konserten går under namnet En hyllning till Ted Gärdestad och budskapet är det som sångaren ständigt för de fram i sin musik – kärlek.

Ted Gärdestad var något av ett musikaliskt underbarn och slog redan som femtonåring igenom som artist. Gärdestad komponerade all sin musik själv och texterna författades av brodern Kenneth Gärdestad. Tillsammans skapade de låtar som Jag vill ha en egen måne, Sol, vind och vatten, Ge en sol, Satellit, Oh, vilken härlig da', Himlen är oskyldigt blå och För kärlekens skull.

För musiken i Topeliussalen står Susann Sonntag, Kenneth Sonntag, Teddy Granroth, Maria Höglund och Tomas Höglund. Biljetter kostar 15 euro vid dörren, och fås i förhandsköp via Netticket.fi

Arrangör för konserten i Topeliussalen lördagen den 9 mars klockan 17 är Sibbo kommuns kulturtjänster.

Mer läsning