Museet satsar på mode i Konkarongen

PÅ MODET. Borgå museum satsar i mars på modeveckor i Konkarongen i Holmska gården. Det handlar om modets historia både som föreläsning och i form av pappersdockor. Bild:

I mars handlar det om mode i Konkarongen, det vill säga i Borgå museums upplevelseinriktade lokaler i Holmska gårdens nedre våning.

Borgå museums modeveckor tar fasta på modets spännande historia, både i form av pyssel och i form av en faktabaserad föreläsning.

På onsdag föreläser museilektor Margaretha Jämbäck på rubriken Det eleganta modet på 1800-talet i samband med museets återkommande senioreftermiddagar i Konkarongen. Efter föreläsningen blir det fri samvaro med kaffe- och teservering.

Mode i mera konkret form blir det för hela familjen på lördag om en vecka. Då blir det familjeftermiddag i Konkarongen med pysselverkstad på programmet. Då tillverkas det pappersdockor med tillhörande moderiktiga kläder.

Borgå museum erbjuder ett mångsidigt program för alla åldrar i Konkarongen. Varje månad har sitt eget tema med en senioreftermiddag, programmet är gratis för seniorer. Övrigt program ingår i inträdesavgiften.

Konkarongen i Holmska gården, Mellangatan 2, onsdagen den 13 mars klockan 13, lördagen den 16 mars klockan 13–15.

Mer läsning