Monolog lyfter fram Kai Nieminens dikter

Bild:

Monologen Mellan månen och oss av Eero Ojala är den andra monologen om författaren Kai Nieminens dikter. Nu framförs den på Kino Marilyn i Lovisa.

Skådespelaren Eero Ojala framför monologen Kuun ja meidän välillä, Mellan månen och oss, på Kino Marilyn den 15 oktober klockan 18. Monologen är den andra om Pernåbaserade författaren Kai Nieminen

s dikter och framförs på finska. Den första, monologen Maailmanlopusta emme muistaneet puhua, Vi kom inte ihåg att tala om världens slut, fick sin premiär på diktveckan i Kajana sommaren 2013 efter att Ojala sommaren innan vunnit titeln Årets unga recitatör.

Ojala är styrelseordförande i Finlands Recitatörförbund. Han har arbetat som freelanceskådespelare på olika håll i Finland sedan 2016. Han undervisar i röstbehandling och muntlig framställning under olika kurser.

Mellan månen och oss beskrivs som en vacker, melankolisk, mångfacetterad och, lika som Nieminens texter, en självironisk föreställning som behandlar längtan, kärlek, drömmar och jakten efter varandets ögonblick.

Under föreställningen hör vi även levande musik och några dikter som komponerats till sånger. Leena Aronen är musiker under föreställningen.

Föreställningen tar omkring 55 minuter. Fritt inträde. Begränsat antal platser. Förhandsreserveringar: www.kinomarilyn.fi.

Mer läsning