Modellen fyller trettio – konstnärerna firar med utställning

GRATTIS. Modellen Fanny Haddas går igen i hobbykonstnärernas verk som visas på Galleri Theodor hela nästa vecka ut. Utställningen är en födelsedagspresent från konstnärerna till den blivande trettioåringen. Bild:

Det handlar om Fanny Haddas, 29, på Galleri Theodor fram till den 15 februari.

På galleriet visas nämligen en grupputställning med skulpturer, teckningar och målningar utförda på de lokala medborgarinstitutens kurser – där den gemensamma nämnaren heter Fanny Haddas. Haddas har under många år stått modell för lokala hobbykonstnärer, och i höstas kom kursdeltagarna på idén att ordna en utställning lämpligt till favoritmodellens trettioårsdag.

Åtta kursdeltagare deltar i utställningen med ett urval av sina arbeten. Galleribesökarna får med andra ord se olika, till och med väldigt olika, tolkningar av en och samma modell.

SNARLIK. Fanny Haddas har stått modell för skulpturer, teckningar och målningar utförda på de lokala medborgarinstitutens kurser. Nu visas skörden på Galleri Theodor. Bild:

Nämnas kan att även själva utställningen har kommit till som resultat av en kurs. Det är deltagarna i Lovisa medborgarinstituts kurs Planera och förverkliga en konstutställning, som under ledning av Tero Maksimainen har planerat utställningshelheten.

Utställningens sista dag infaller på Fanny Haddas trettioårsdag. Födelsedagen till ära ordnas ett öppet teckningstillfälle i galleriet, där alla intresserade är välkomna att rita efter levande modell. Modellen är förstås Fanny.

Utställningen på Galleri Theodor i Lovisa pågår till och med den 15 februari.

Mer läsning