MLL Nya Borgå behöver fler aktiva

KOM MED. Mannerheims barnskyddsförbunds lokalavdelning i Borgå hoppas på att få mer fler frivilliga i sin verksamhet. Bild: Kristoffer Åberg

Om MLL Nya Borgå inte lyckas rekrytera fler frivilliga är hela verksamheten i fara. Exempelvis den populära loppmarknaden, som i höst ordnas den 30 september, kan bli den sista.

Två gånger per år brukar Mannerheims barnskyddsförbunds lokalavdelning ordna en stor loppmarknad i S-markets parkeringshall i Näse. Arrangörernas börda är stor, i synnerhet som antalet frivilliga bara krymper.

Föreningens ordförande Kati Kohonen säger att de aktiva nu är så få att man allvarligt måste överväga fortsättningen.

– Loppmarknaden har hållit den övriga verksamheten vid liv, men enbart traditioner räcker inte. Vad som behövs är flera händer.

All sorts hjälp är nu välkommen, både av privatpersoner och av samhället. Kohonen uppmanar alla dem som är intresserade av att göra trevliga saker tillsammans till förmån för barnfamiljer i staden att ta kontakt. Föreningen ordnar olika slags evenemang som det är lätt att vara med på.

Höstens loppmarknad ordnas alltså söndagen den 30 september mellan klockan 10 och 13. Cirka 160 försäljare är på plats. Tillställningen brukar locka tusentals besökare. ÖN.

Mer läsning