Midsommarloppet lyckades väl, trots specialarrangemang

Midsommarloppet ägde rum som självbetjäningslopp också i år. Bild: Arkiv

Midsommarloppet fungerar väl som självbetjäningsevenemang, uppger arrangörerna.

Det 42:a Midsommarloppet ordnades för andra året I rad som ett självbetjäningslopp över en period på två veckor. Orsaken är förstås pandemin, och man har valt att slopa tillställningen och i stället märka ut rutten så att löparna kan delta trots bristen på bemanning. Löparna fick bekanta sig med rutterna och, vid behov, ta med sig en karta.

Arrangörerna skriver nu i ett pressmeddelande att det av allt att döma finns en efterfrågan på ett "fritt" motionslopp av det här slaget. Totalt fick man 96 starter i år med sammanlagt 75 deltagare – trots värmeböljan.

– Ett tjugotal personer deltog med mer än en start. Förutom arrangörerna så kom Mika Korpi (löpning) och Sanna-Liisa Pihlflyckt (gång) upp till 4 starter var. Det var fint!, skriver arrangörerna.

Det var frivilligt att meddela sina prestationer och tider, antingen på anmälningslistorna på föreningshuset i Box eller elektroniskt till arrangören. Eftersom resultaten baserar sig på olika noggranna mätmetoder och eftersom också förhållandena varierade beroende på valda starttider, så kan man naturligtvis inte jämföra prestationerna med varandra.

Här är ändå de "lekfullt insamlade resultaten" från rapporterade prestationer i snabbhetsordning per sträcka:

11,5 km

1) Lukas Lindberg, VaHiSöS, 49:23

2) Mika Korpi, Helsingfors, 50:52

3) Jonas Lönnberg, Box, 55:05

9 km

1) Jonas Öhman, Box, 56:34

2) Katja Vis och Niina Backman, Borgå, 1:13:00

4 km

1) Mika Korpi, Helsingfors, 17:34

2) Tero Korpi, Helsingfors, 21:03

3) Terhi Lämsä, Helsingfors, 30:40

(junior Christoffer Ståhl, Box, cykel 27:13)