Micaela Röman kandiderar i riksdagsvalet

RÖMAN TILL RIKSDAGEN. Östnylands tidigare chefredaktör Micaela Röman ställer upp för Svenska Folkpartiet i riksdagsvalet våren 2019. I ett pressmeddelande anger hon "Så bra som möjligt för så många som möjligt" som sitt motto. Bild: Marttaliitto/Eva Persson

Micaela Röman, journalist och fullmäktigeledamot i Sibbo, ställer sig till förfogande för Svenska Folkpartiet i riksdagsvalet våren 2019.

– Mitt första år som beslutsfattare i min hemkommun, Sibbo, är en av orsakerna till varför jag väljer att ställa mig till förfogande. Jag vill gärna arbeta för en fungerande vardag också på nationell nivå, säger Micaela Röman i ett pressmeddelande.

Röman, tidigare chefredaktör på tidningen Östnyland, är ordförande i social- och hälsovårdsutskottet i Sibbo och medlem i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts fullmäktige.

– Social- och hälsovårdsfrågor ligger nära mitt hjärta. Som mamma till två barn i en tvåspråkig familj arbetar jag aktivt också med bildningsfrågor och en fungerande familjepolitik.

Micaela Röman arbetar för tillfället som koordinator för Marthaförbundets och Marttaliittos jubileumsår som firas 2019.