Mera konst i Ådalen i Nickby

Genom att ta en kort promenad mot Ådalen från Nybrovägen invid Festsalen kommer man åt att njuta av bildhuggaren Ville Mäkikoskelas verk Ajasta, Ur tiden. Bild: Sibbo kommun

En skulptur som består av två delar är det nyaste tillskottet till konst i Ådalen. Ville Mäkikoskelas verk Ajasta, ungefär Ur tiden, handlar om tidens gång och rörelsen mellan det förflutna och evigheten.

Nickbyområdet i Sibbo har fått med ett nytt konstverk. Det är bildhuggaren Ville Mäkikoskelas verk Ajasta, ungefär Ur tiden har funnit sin plats i Ådalen i Sibbo. Det står alla fritt att ta del av verket.

Ajasta är ett verk i två delar som är gjorda av runda, slipade naturstenar. Det första verket består av en stenlagd cirkel och det andra av en rundaktig natursten. Konstverket för tankarna till framtiden men också långt tillbaka till det förgångna, till de mänskliga spår från stenåldern som hittats på just denna plats. Så beskriver konstnären Ville Mäkikoskela sitt verk.

Skulpturerna är placerade både i mitten av Kompassplatsen och utanför stenläggningen.

I september invigdes den första skulpturen i Ådalen, Stefan Lindfors verk Spiritus Lux. Ville Mäkikoskelas markomfamnande verk bildar nu tillsammans med Stefan Lindfors skulptur som strävar mot skyn en helhet som ytterligare förstärks genom ljussättningen.

Skulpturen är ett led i Nickby konstprogram. Kommunens konstarbetsgrupp har i huvudsak med sin egen sakkunskap svarat för planeringen och förverkligande av de godkända konstprojekten.